In ons programma hebben we workshops van een dag, retraite weekenden en cursussen. Opgave graag via info@amadorra.nl

Wil je een eigen workshop bij ons geven? Mail naar info@amadorra.nl voor de mogelijkheden om onze ruimte(s) te huren.

YOGA

Cursus Hatha yoga

Dit najaar geven wij een cursus hatha yoga van 10 lessen. Dit is de klassieke vorm van yoga waarbij er diverse oefeningen gedaan worden die goed zijn voor je spieren, botten en organen, die een betere ademhaling geven en voor ontspanning zorgen. Je hoeft er niet lenig voor te zijn, maar je wordt er wel soepeler van.

Voor wie is yoga geschikt?

Yoga kan door iedereen gedaan worden: jong en oud, met goede gezondheid of met lichamelijke beperkingen. Belangrijke regel bij yoga is dat ieder binnen zijn eigen grenzen de oefeningen uitvoert, dus zonder enige competitie. De fysieke grenzen mogen zelfs niet overschreden worden, maar zullen door regelmatig oefenen 'vanzelf' verruimen. Bel ons gerust om te overleggen als u twijfelt of u mee kunt doen met deze les.

Waarom zou je yoga doen?

Met yoga kunnen de gevolgen van stress effectief verminderd worden. Bij hatha yoga gebeurt dat met een combinatie van houdingsoefeningen, ademhalingsoefeningen en bewust leren ontspannen.

De houdingen (Asana's) zorgen bij regelmatig oefenen voor soepele gewrichten, sterke spieren en veerkrachtige beenderen en wervelkolom. Ook de inwendige organen, zoals de maag, darm en lever, de (hormoon)-klieren en het zenuwstelsel worden positief beïnvloed door yoga.

Door de ademhalingsoefeningen (Pranayana's) kan de levensenergie weer vrij door het lichaam stromen en tijdens de ontspanningsoefening aan het einde van de les leert u om eventuele resterende spanningen los te laten. Daardoor voelt bijna iedereen zich rustiger en energieker na een tijdje yoga gedaan te hebben. Het slapen gaat beter, de ademhaling wordt vollediger, de stofwisseling en de algehele conditie verbeteren en het concentratievermogen wordt groter.

De ochtend les wordt gegeven door Tina, de avondles door Jonah. Zij hebben bijna dertig jaar ervaring met het geven van yoga les.

Tijd: woensdag 9.15 - 10.30 uur én woensdag 19.30 - 20.45 uur

Data: 2, 9, 16, 23 en 30 november, 7, 14 en 21 december '22, 4 en 11 januari '23

Het is mogelijk om vanaf 4 januari in te stromen. Bel of mail om na te gaan of er ruimte is om mee te doen.

Kosten: € 11,- per losse les, € 100,- voor tien lessen.


Leer Didgeridoo spelen

De DIDGERIDOO of Yedaki is een instrument van de oorspronkelijke bewoners van Australie. Van origine bestaat het uit een door termieten uitgeholde eucalyptus-stam, maar ook holle pijpen van berenklauw, bamboe, ander hout of kunststof geven vaak een prettig geluid. Als je er op de juiste wijze op blaast ontstaat een laag trillend geluid. Dat geluid geeft rust en ontspanning bij zowel de luisteraar als de speler. Als je vermoeid uit je werk komt, voel je je na 10 minuten spelen weer vol energie omdat het je helpt te Aarden en de levensenergie laat stromen.

Didgeridoo leren spelen omvat 3 stappen:

  1. blazen van de grondtoon
  2. maken van allerlei aanvullende geluiden, zoals boventonen en de geluiden van olifant, kikker, hond, specht, kakatoo enzovoort
  3. de circulaire ademhaling waardoor de grondtoon onafgebroken doorgaat.
  4. Spelen op de didgeridoo met circulaire ademhaling is goed tegen snurken.


Tijd: woensdag van 21.00 - 22.00 uur.

Data; 2, 9, 16, 23 en 30 november

Kosten: € 75,- inclusief PVC oefendidgeridoo