Yoga cursus

Cursus Hatha yoga

Dit najaar geven wij een cursus hatha yoga van 10 lessen. Dit is de klassieke vorm van yoga waarbij er diverse oefeningen gedaan worden die goed zijn voor je spieren, botten en organen, die een betere ademhaling geven en voor ontspanning zorgen. Je hoeft er niet lenig voor te zijn, maar je wordt er wel soepeler van.

Voor wie is yoga geschikt?

Yoga kan door iedereen gedaan worden: jong en oud, met goede gezondheid of met lichamelijke beperkingen. Belangrijke regel bij yoga is dat ieder binnen zijn eigen grenzen de oefeningen uitvoert, dus zonder enige competitie. De fysieke grenzen mogen zelfs niet overschreden worden, maar zullen door regelmatig oefenen 'vanzelf' verruimen. Bel ons gerust om te overleggen als u twijfelt of u mee kunt doen met deze les.

Tijd: woensdag 9.15 - 10.30 uur én woensdag 19.30 - 20.45 uur

Data: 21, 28 september, 5, 12 en 19 oktober, 2, 9, 16, 23 en 30 november

Kosten: € 100,-

Waarom zou je yoga doen?

Met yoga kunnen de gevolgen van stress effectief verminderd worden. Bij hatha yoga gebeurt dat met een combinatie van houdingsoefeningen, ademhalingsoefeningen en bewust leren ontspannen.

De houdingen (Asana's) zorgen bij regelmatig oefenen voor soepele gewrichten, sterke spieren en veerkrachtige beenderen en wervelkolom. Ook de inwendige organen, zoals de maag, darm en lever, de (hormoon)-klieren en het zenuwstelsel worden positief beïnvloed door yoga.

Door de ademhalingsoefeningen (Pranayana's) kan de levensenergie weer vrij door het lichaam stromen en tijdens de ontspanningsoefening aan het einde van de les leert u om eventuele resterende spanningen los te laten. Daardoor voelt bijna iedereen zich rustiger en energieker na een tijdje yoga gedaan te hebben. Het slapen gaat beter, de ademhaling wordt vollediger, de stofwisseling en de algehele conditie verbeteren en het concentratievermogen wordt groter.

De ochtend les wordt gegeven door Tina, de avond les wordt door Jonah gegeven. Zij hebben bijna dertig jaar ervaring met het geven van yoga les.