Shiatsu

Deze gezondheidsbevorderende therapie is gebaseerd op eeuwenoude Oosterse geneeskundige kennis. Uitgangspunt is dat ons lichaam uit energie is opgebouwd. Binnen deze energie zijn patronen te onderscheiden met specifieke stroomkanalen, de meridianen. In deze meridianen zitten de drukpunten of Tjubo's, een soort sluisjes die de energiestroom reguleren. Het lichaam is in optimale conditie als de vitale energie vrij naar alle organen in het lichaam kan stromen. Door overbelasting, verkeerde leefgewoontes en stress raakt deze levensenergie geblokkeerd en zal er ziekte ontstaan.
Met drukpuntmassage worden deze blokkades opgespoord en direct behandeld om een betere doorstroming te verkrijgen. Daarnaast worden ook andere technieken gebruikt zoals klassieke massage, meridiaan- en bindweefsel-rekkingen en/of reflexzone-massage. Tijdens de massage geeft jouw lichaam zelf aan welke van deze technieken gebruikt moeten worden voor een optimaal resultaat. Door jouw zelfgenezend vermogen te stimuleren kunnen jouw problemen verdwijnen en keren je vitaliteit en energie terug.

Na afloop van de massage wordt besproken waar de oorzaak van de blokkades gezocht kan worden, welke resultaten u van drukpuntmassage kunt verwachten en op welke wijze u zelf aan herstel van uw gezondheid kan bijdragen.

Drukpuntmassage is zeer effectief tegen onder andere hoofdpijn, migraine, menstruatieklachten, slapeloosheid, chronische moeheid, spier- en gewrichtsklachten, rug- en nekklachten, spanningsklachten, stressgerelateerde klachten en stofwisselingsziektes. Ook als er veel van het lichaam gevraagd wordt zoals tijdens zwangerschap, of bij grote sport- of werkprestaties geeft drukpuntmassage een waardevolle ondersteuning. Infectieziektes kunnen beter met een andere methode verholpen worden.

De behandeling van een uur wordt door Jonah Heidweiller gegeven en kost € 60,-

n.b. shiatsu wordt door dunne katoenen kleding heen gegeven.